De ambitie van Ajax is niet alleen groot op het voetbalveld, maar ook in de digitale wereld. Daarom keken we verder dan alleen de concurrentie uit Rotterdam, Eindhoven en Barcelona. Ajax wilde zich meten met de beste evenementensites van het web.

Logisch, want de ‘wedstrijd-journey’ van een Ajax supporter is vergelijkbaar met die van een festival- of museumbezoeker: je koopt een kaartje, bouwt de spanning van je bezoek op, en na afloop wil je nog even nagenieten. Zo ontstond het concept ‘Zin krijgen in de wedstrijd’

Trotse fans bedienen

Uit interviews met Ajax supporters over de hele wereld bleek: fans zijn trots op de club en willen zich betrokken voelen. Zo vertelde een advocaat uit New York in een interview enthousiast hoe blij hij werd als hij Ajax met acht zelf opgeleide spelers in de Champions League zag voetballen.

Met die pijlers in gedachten creëerden we een platform waardoor je je echt deel van de club voelt, met een focus op alles wat supporters trots maakt: het eerste elftal, de jeugdopleiding en oud-Ajacieden in het buitenland.

Beleving in plaats van droog nieuwsoverzicht

Met grote visuals en een tijdlijn van alle content rondom de wedstrijd wordt er op Ajax.nl naar iedere partij toegeleefd. Na afloop volgen de highlights in de vorm van filmpjes, artikelen en tweets. Zo beleef je alle wedstrijden niet alleen op tv of in het stadion, maar ook online. Op alle devices, omdat we extra aandacht hebben besteed aan het mobile friendly maken van de site. Hierdoor kun je je als supporter op ieder moment van de dag, waar dan ook, voorbereiden op de volgende overwinning.

Het ritme van de wedstrijden bepaalt de hartslag van de site.

Our results

  • Vernieuwend concept neergezet in ‘voetbalwebsite-land’  

  • Schaalbare website waarbij Ajax makkelijk kanalen kan toevoegen

  • Mobile friendly website die meer op smartphone wordt bezocht dan op desktop

Meer weten?

Kars Kingma
Managing Partner
Kars Kingma
kars.kingma@jungleminds.nl

Meer goede verhalen