Leaseplan

De kickstart van een complete strategische, organisatorische en culturele shift van LeasePlan.

Bezoek site:

leaseplan.com

Met meer dan 1,7 miljoen auto’s op de weg in ruim 20 landen is LeasePlan 's werelds grootste speler in fleet management. Maar de wereld van auto's en mobiliteit verandert drastisch en LeasePlan begrijpt dat nieuwe digitale skills & werkwijze cruciaal zijn om hun positie als marktleider te behouden. Daarom zet LeasePlan samen met Jungle Minds vol in op een volledige & razendsnelle transformatie.

Design, technologie en data veranderen de wereld van mobiliteit fundamenteel en razendsnel. Help ons te veranderen in een 100% digital driven speler. 

Een nieuwe manier van klanten bedienen:

Any car, any time, anywhere’, dat is de toekomst van mobiliteit. Of het nu gaat om de omslag naar elektrisch rijden, de opkomst van car-sharing, of de komst van volledig autonome voertuigen: de toekomst van mobiliteit wordt gedreven door digitale klantbediening. Dit snapt LeasePlan als geen ander en dus ontwikkelden we een geheel nieuwe merkuitstraling en user experience voor de toekomstige dienstverlening van LeasePlan.

De ultieme Team Design uitdaging

Maar om de belofte van ‘Any car, any time, anywhere’ ook echt waar te maken is meer nodig dan design alleen. Om echt een 100% digital firstspeler te worden moet de hele werkwijze op de schop. En daarvoor iseen centrale digitale hub nodig: LeasePlan Digital. Een inhouse cross-functioneel team met alle vaardigheden en mandaat om ideeën te ontwerpen, te bouwen en digitale proposities naar de markt te brengen. In nauwe samenwerking met, maar onafhankelijk van zowel sales als IT. En net zo belangrijk: met de kracht om de gehele LeasePlan organisatie klantgericht, productgericht, innovatief en flexibel te houden.

Leaseplan interface design

Om de opbouw van dit nieuwe inhouse digitale team een vliegende start te geven én het team te voorzien van het juiste cross-functionele en user centred DNA heeft LeasePlan Jungle Minds gevraagd om als kickstarter te dienen. 

En dus zijn we begin 2017 -intern bij Jungle Minds- met het eerste cross-funtionele team gestart. En schaalden we binnen enkele maanden opnaar meerdere cross-functionele product-teams en een geheel nieuwe werkwijze & reporting lines binnen de totale LeasePlan organisatie.

Scrum-board van Leaseplan product

Het resultaat: Een top-notch Digital team van 100+ experts

Binnen 1 jaar groeiden we van een eerste team naar een volwassen inhouse en zelfstandige digital capability van 100+ experts in design, techniek en data.

Zo hebben we samen met LeasePlan een volledige strategische, organisatorische en culturele shift gerealiseerd. En daarmee LeasePlan’s positie om ook in de toekomst wereldleider in fleet management te blijven serieus versterkt. En daar zijn we trots op.

Meer weten?

Managing Partner
Bart ter Steege
bart.ter.steege@jungleminds.nl