Veiligheid en wit licht als USP’s

Wat voor rol speelt licht in het dagelijks leven van mensen? Met deze vraag startten we het gebruikersonderzoek. Wat bleek? Consumenten zien kleur meer als een gadget, en zijn vooral geïnteresseerd in:

  • Het op afstand bedienen van je lampen thuis, wat het inbraak risico verlaagt;  

  • De sferen die verschillende tinten witlicht creëren (ontspanning, energie, focus, etc.)

Dit had nogal wat impact op de structuur van de app, aangezien het design van de app volledig rond kleur was ontworpen. Terwijl het Philips designteam al bezig was met het ontwerp van de nieuwe app, hebben wij een prototype app ontworpen en beide varianten tot in China getest met gebruikers (geen 9 tot 5 voor Jungle Minds onderzoekers).

De inzichten zijn direct gebruikt in de nieuwe designsprints, met (na drie testrondes) een app als resultaat die volledig is afgestemd op de gebruikersbehoeften.

Van kleuren naar kamers in de app

...The switch from thinking about rooms as "scenes" and actually as "rooms" is a very welcome change and really shows how cool smart lighting becomes once you've decked up all your major rooms with Hue.

John Jones in een reactie op Wired.com

De nieuwe Philips Hue app gaat uit van kamers en ‘scenes’ in plaats van kleur. Je kan nu eenvoudig al het licht in een kamer aan- of uitzetten (ook als je niet thuis bent) en met behulp van zelf in te stellen lichtcombinaties kun je met één knop een totaal andere sfeer creëren in je kamer.

Our results

  • Designteam Philips heeft de waarde van gebruikersinzichten tijdens development proces ervaren.

  • Samensmelting apps: Prototype Jungle Minds en Philips app samen tot één ‘superapp’ gemaakt

  • App sluit beter aan bij het ‘mental model’ van licht van de consument.

Meer weten?

Kars Kingma
Managing Partner
Kars Kingma
kars.kingma@jungleminds.nl

Meer goede verhalen